Facebook"Hej ... Advar alle du kender mod at svare på en sms fra 20304560, det kan koste dig 2500 kr." lyder det blandt andet når denne besked på ottende år stadig florere på Facebook og andre sociale medier.

Det er en kæde SMS der begyndte i januar 2006, som senere er vidergivet i både mails og på de sociale medier, dog med et ekstra nummer tilknyttet. Det var dengang ukendte "spasmagere" der udhængte to uskyldige telefonnumre og det man skal notere sig er at spøgen altså stadig bliver sendt videre, i god tro, vel og mærke.

Fra ekstrabladet.dk:

TDC: Teknisk umuligt
Hos TDC er kæde-sms'erne dog heller ikke noget nyt fænomen.

- De dukker op sådan cirka en gang hvert kvartal. Det er en slags moderne kædebreve, som mest af alt går ud på at chikanere folk. De har mest karakter af spam, som på mail, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at man bliver trukket et eller andet abnormt beløb på mobilen, fastslår pressemedarbejder Per M.E. Christiansen hos TDC.

Dobbelt sikkerhed
Ifølge ham er det nemlig kun 4-cifrede numre, der kan opkræve penge fra folks mobiltelfoner, som man eksempelvis ser ved store indsamlinger. Og selv her er der dobbelt sikkerhed for forbrugerne. For ifølge dansk lovgivning kan mobilbrugere maksimalt blive trukket 75 kroner (ved indsamlinger dog 150,-) over mobiltelefonen. Og nej, man kan ikke oprette et 4-cifret nummer og så 'gemme' sig bag det med et såkaldt almindeligt 8-cifret telefonnummer.

Se også den første artikkel fra 2006 om kæde sms'en: www.fyens.dk