Der har cirkuleret nyheder om at en Citron og Natron Kombination kan kurerer kræft, desværre er det for godt til at være sandt.

Som med de fleste myter og vandrehistorier, er "citroner som en kræft kur" myten løst baseret på sandheden. Det er videnskabeligt bevist, at citrus frugter som citroner har nogle sundhedsmæssige fordele. Men påstande om at citroner og citronsaft kan helbrede kræft er helt ude af propationer.

Opskriften på mirakkelkureren (eksempel på formulering):
To skriver øko citron presset ned i et glas fyldt op med vand tilsat en teskefuld natron to gange om dagen i max 3 – 6 mdr.
Indtages sammen med måltider da det kan værehårdt for maven.
Set udfra at cancer celler ikke kan leve i et basisk miljø.
17 juni 2014 Kombinationen af citron og natron har 10 000 gange mere stærkere effekt end kemoterapi!

Det der gør disse nyheder svære at gennemskue som fup er at afsenderen typisk ikke virker til at få noget ud af at dele disse mirakler og der reffereres typisk til officielle undersøgelser. Desværre er det intet der tyder på at disse studier har konkluderet at citron kan kurerer kræft, de har dog konkluderet at indtagelse af citroner kan have en forebyggende/nedsættende effekt.

Denne myte/fup-nyhed startede i 2011 som et mail-kædebrev som blev vidresendt til venner og bekendte, indholdet referer ofte til at mirakkelkuren skulle være offentliggjort af Newmarket Health out of Baltimore, som pure afviser at skulle have noget med indholde at gøre.

Læs mere her myths.answers.com