28400TDC, Danmarks gamle telefon monopol, der stadig har kontrollere en stor del af vores telefonfastnet netværk og til dels også en del af mobilnetværket, gik for en del år siden ind og begyndte at konkurrere med satelit-tv udbyderne som f.eks. Viasat, disse var på det tidspunkt de eneste der leverede mere end 3 tv kanaler over hele landet, ud over de lokale antenne foreninger der var i byerne.

Dette var noget af et revolutionerende tiltag, da alle i Danmark havde en telefonforbindelse og de fleste af TDCs kabler var blevet koblet til de nye digitale centraler. Derved kunne alle få telefon, internet og TV udenom de på det tidspunkt dyre satelit-tv udbydere og de gamle analoge antenne foreninger.

Tekst skrevet TDC selv

http://privat.tdc.dk/pakker/hometrio/ 

  • Alle de bedste tv-kanaler, inkl. TV2. Fri adgang til masser af tv-kanaler via din internetforbindelse uden det koster ekstra.
  • Lynhurtigt bredbånd - op til 20 Mbit.
  • Telefoni: Kun 1 kr. pr. opkald til fastnet.
  • Digital tv-modtager og trådløs router.
  • TDC kommer og installerer hjemme hos dig, TDC sørger for at dit produkt oprettes og fungerer.
  • Tilgængelig i alle dele af Danmark.
  • Pause, spol og optag på dit tv.
  • Lej film direkte fra sofaen via din fjernbetjening eller din pc - og slip for besværet med at skulle aflevere den igen. Fri adgang til 100 Film.
  • Mit TDC TV med bl.a. vejret, nyheder og Play på dit tv, fri adgang til mere end 10 millioner musiknumre.

Bedømmelse

Der er mange ting der følger med i en vurdering af pakke løsning, det der tæller er hvad brugeren forventer og der forskellige forudsætninger for det behov der stilles. En af fordelende ved at TDC HomeTrio er at det er en løsning der har været tilgængelig i noget tid og derved gennemtestet og forbedret efter at have kørt i noget tid. Der er et hav af tilvalgsløsninger så man kan tilpasse sin løsning til det du har brug for.

Internetforbindelse

En af de fordele TDC HomeTrio har haft igennem nogen tid er den hastighed der har været i deres bredbåndsforbindelse, men den er efter udviklingen tæt på at blive forældet; de kopperledninger der er grundlaget for forbindelsen har en begrænsning og den er desværre ved at være nået.

Da TDC startede med at udbyde deres internetforbindelser var det typisk en forbindelse på 5 Mbit der på det tispunkt var hurtigt, efterfølgende med opdateringer af nettet og indførelsen af de digitale centraler og indførelsen af TV var det en standard på 10 Mbit og det var med den forbindelse de begyndte at konkurere med de etablerede selskaber.

I dag tilbyder TDC en forbindelse på 20 Mbit og det er rigeligt til den gennemsnitlige bruger/familie, det skal dog tages med i betragtning at hver TV strøm der er åben eller hver digital modtager trækker omkring 2,5 Mbit, det vil sige at hvis man i en familie har 3 fjernsyn tændt, plus en strøm der optager i bagrunden (2,5*4=10 Mbit). Når dette er sagt så har man en internet hastighed på 10 Mbit imens man har fuld belastning fra TV'ene, det er i sig selv en udemærket hastighed og til den almindelige internet browsning et fornuftigt bud. Hvis man derimod er meget krævende omkring internet hastigheden og downloader store mængder af data, så begynder det at ligne et kompremis.

Fastnet telefon

Fastnet telefon er noget TDC altid har beskæftiget sig med og det er i dag langt fra størstedelen der egentlig bruger deres fastnet telefon, mange har enda opsagt deres abonement. Det er derfor også derfor det er gratis med telefonforbindelsen og denne service er med i pakken som et supplement. Det er med en opkaldsafgift på 1 krone, gratis at ringe til andre fastnettelefoner, det koster dog almindelige takster for opkald til mobiltelefoner.

TV

Med TDC HomeTrio pakken får man 39 tv kanaler, der findes dog alternative pakker som TDC HomeTrio Mini med 12 tv kanaler op til TDC HomeTrio Extra med 44 tv kanaler.

triokanaler

TV Guide

Der er i den digitale modtager en indbygget en meget veludført EPG (Eletronic Program Guide), som i alle digitale modtagere, denne guide giver en rigtig god oversigt over dine kanaler.

tdcguide

Køber man tillægspakken "Plus abonnement", kan man direkte fra TV Guiden optage på sin harddisk og også vælge at serie-optage, det vil sige at vælger man et program der kommer over flere omgange kan man vælge at optage alle dele i serien og TV Guiden optager automatisk alle afsnitene på din harddisk og du kan når du har tid til at se din ynglingsserie tænde for dit fjernsyn og trykke "Play".

Det er denne funktion der der virkelig adskilder tv-udbyderne, alt efter ens behov selvfølgelig. Har man først haft funktionen kan man ikke være den foruden.

Mit TDC

Det nye tiltag fra TDC er at lave det man kunne betegne som begyndelsen på det interaktive TV, det er endnu ikke interaktivt, men det er en begyndelse.

mittdc

Med Mit TDC får du direkte adgang til blandt andet de lokale vejrudsigter, nyheder, radio og TDC Play som giver adgang til over 10 millioner gratis musik numre som du kan afspille på dit TV. Det giver de rigtige forhold til fester, hvor man løbende kan tilføje og lave sine egne playlister.

tdcplay

Mit TDC blev også brugt til afstemninger i forbindelse med folketingsvalget, hvor man kunne afgive sin stemme, og få en idé om TDC kundernes bud på valget. Det er bare en af de muligheder som TV'et kunne byde på i fremtiden, andre TV udbydere har spil og andre interaktive funktioner tilgængelige og det er nok et spørgsmål om tid før vi ser flere funktioner.

Film

Det er muligt at leje film fra sin digitale modtager. På den måde slipper man for at skulle ud og hente en lejefilm hvis der ikke lige er noget i fjernsynet der interessere end og man slipper for at skulle ned og aflevere filmene igen. Når man lejer en film, låner man den i 24 timer og den aflevere sig selv, så man slipper for at skulle betale bøder.

Som et yderligere forsøg på at beholde kunderne fra de nye opdstartede fiberbredbånds-udbydere, har TDC noget de kalder "100 Film", det er 100 film der er gratis at leje. Der er mange gode film og det er ikke "alle de dårlige film", der er en hel del klassikere og nogle nye film i mellem, og de bliver løbende skiftet ud, så man løber aldrig tør.

Tilvalg og ekstra funktioner

Det er som tidligere nævnt muligt og tilvælge og få ekstra service til sin pakke. Det er der i princippet god fornuft i, da der næppe er ret mange familier der har lige nøjagtigt det samme behov.

Multi-room

Med multi-room betaler man per ekstra tv, dvs. omkring 59 kr per ekstra tv, man betaler et engangsbeløb og får en mini digital modtager som man kan forbinde til sin harddisk optager i stuen. På den måde kan man have flere tv i huset der bruger samme harddisk optager og derved kan optage og se hvad andre har optaget. Hver digital modtager kan programmeres til sine egene favoritkanaler og der kan lægges kode på filmlejning og voksent indhold (erotik, vold, stoffer, mm.)

Ekstra kanaler

Man kan købe f.eks. Viasat-pakken og få alle de kendte Viasat kanaler.

trio extra

TDC Home Disk

Man kan også købe et netværksharddisk som er fuldt konfigureret til at samarbejde med dititalmodtagerne. Man har mulighed for at kunne gemme sine dokumenter og billeder mm. på et netværksedrev som er koblet direkte til det lokale netværk. Man kan derefter se familiebillederne på fjernsynet, eller bare dele sine dokumnter på tærs af huset uden brug af USB nøgler eller mails frem og tilbage.

Sammendrag og konklussion

TDC HomeTrio er klart en af de bedste pakkeløsninger der findes, med et gennemført interface der guider en igennem det hele. Hemligheden bag det software der er brugt i systemet er et meget veludviklet Microsoft software, som er en software platform der sælges til storre udbydere i hele verden.

Det kan klart anbeles til alle familier, dog med undtagelse af familier med f.eks. to store teenage drenge der oftest har et enormt download forbrug, ting som streaming og online spil der sluger båndbredde. Hastigheden har som sagt også nået sin grænse med det gamle kobbernet og spørgsmålet er hvor lang tid 20 Mbit bredbånd kan følge med de stadig voksende HD film, der skal kunne streames direkte.

Der har i perioder også været afbrydelser eller udfald, heldigvis er det sjældent at man rammes. Det kan som ved alle udbydere blive nødvendigt at genstarte systemet en gang imellem, men hvis man oplever større afbrydelser elelr gentagende problemer, kan man ringe til TDC support og de vil udbedre fejlende også med on-site support med en tekniker hvis nødvendigt. Man oplever en god kundeservice, dog kan man forvente til tider lange ventetider på telefonen.