Have

Læs mere: Alt om gødningArtikler om haven, alt fra blomsterhaven til grønssagshaven.

Dybdegående guides til hvordan der bør beskæres, hvonår man bør gøde sin forskellige sorter og gode råd til anlægning af bede og havedamme.

Læs mere: RododendronDer findes et hav af rhododendron, der blomstrer forskelligt, så hvis du planlægger lidt, så har du blomstrende rhododendron i haven hele sommeren. Og der findes også stedsegrønne af slagsen, så hvis du planlægger nøje, kan du få et bed med liv i hele året rundt.

Hold øje med om rododendronen trives. Skygge kan fx få busken til at blive ranglet.

Læs mere: Alt om roser

Roser er med til at give haver en charme hvis man integrere dem rigtigt i sin have og det kan give en stemning af hygge og ro.

Der er mange der siger at en have først er fuldendt hvis der indgår roser, i denne artikkel beskrives plantning og pasning af roser.

Læs mere: Bekæmpelse af myrerMyrelokkedåser og myrespray er meget populære, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Hvis du gerne vil spare penge på myrebekæmpelse i haven, kan du læse videre her.

Læs mere: Psila Rosae - FOTO: Magnus Gammelgaard - plante-doktor.dk

Gulerodsfluen overvinter som larve eller puppe i jorden. I maj måned klækkes de første voksne fluer som sent på dagen flyver til de nye gulerodsplanter.

De lander på gulerodstoppen og kravler ned langs stilken til jordoverfladen hvor de lægger deres æg i den øverste cm.

Læs mere: Angreb af bladlus - foto: husrad.comBladlus, larver og andre skadedyr holdes naturligt nede af hvepse og andre nyttedyr men da mange ikke er interesseret i at have hvepse i deres haver fjernes eller udslettes mange hvepse og derved har bladlusene ikke så mange modstandere der kan holde bestanden nede.

Læs mere: Alt om jord

En levende jord med masser af regnorme og mikroorganismer er en forudsætning for, at man får succes med med sin have og ikke minst køkkenhave. God, veltillavet og ikke alt for omsat kompost er nødvendig for at få etableret en levende jord.

Man har derfor et problem, hvis man ingen kompost har, når man vil begynde at dyrke sin have på en miljøvenlig måde.

Læs mere: Alt om gødningGødning er et materiale, som bevirker, at planter vokser og trives bedre. Derfor kan mange stoffer bruges som gødning, alt efter den virkning på planterne, man ønsker at fremkalde.

Der er derfor mange muligheder for at gøde eller bare holde jorden næringsrig. Mange anvender gødning og derved tilsætte den ekisterende jord næring istedet for at udskifte den som ved kompost.

Login Form

Donationer

Siden drives som hoppy projekt, så derfor er alle bidrag som støtte mere end velkommene.

Du kan selv vælge størelsen af dit bidrag og du kan betale direkte med dit dankort hvis ikke du har en PayPal konto.

Gå til toppen