Madfedt eller andet fedt, kan være rigtigt svært at komme af med. Mange for forsøger med det ellers effektive råd om at smøre brun sæbe på for at opløse fedtet, desværre er det ikke særligt effektivt imod fedt og madrester. Der tit som med andet; man bliver desperat for at finde det bedste middel til at effektiviserer at man ikke ser det åbenlyse.

Skulle man tro reklamerne er det bedste til at fjerne fedt vel Cillit Bang? Nej, du kan få noget, der er lige så godt, indeholder langt mindre kemi – og er meget, meget billigere.

Faktisk har du det allerede i huset – efter al sandsynlighed. Det er nemlig opvaskemiddel, ganske almindeligt opvaskemiddel.  Til almindelig dagligdags fedt-belægninger er det faktisk fuldt tilstrækkeligt: opvaskemiddel, er lavet kun til effektivt at fjerne fedtrester, det er faktisk det mest effektive middel. Brug det gerne sammen med varmt vand – og det tager langt de fleste fedt-belægninger..

Træ eller andet "levende" materiale.

Til trægulve eller andre træflader med fedtpletter, er sæbespåner dog det mest effektive, da fedtet er trængt ned i træet skal man have det opløst og tøret af.

  • Bland først en god håndfuld sæbespåner med varmt vand. Kun lige nok vand til at spånerne bliver dækket.
  • Pisk spånerne med et piskeris, indtil de er opløst og ligner piskede æggehvider.
  • Brug så en god grov svamp til at skrubbe sæbeskummet godt ned i træet. Forsøg primært at skrubbe med årerne, så skummet rigtig kan lægge sig ned i rillerne.
  • Lad sæben trænge ned i træet, vendt ca. 1 time (gerne mere).
  • Brug derefter en våd klud og en balje med vand til at fjerne sæben.